2012. december 20., csütörtök

Karácsonyi zserbó bonbon



 
Mindenféle különleges eszköz nélkül, egyszerűen készíthetünk zserbó bonbonokat. A gyümölcsös diógolyókat csokoládéba mártjuk és tetszés szerint díszítjük.
 
 

Hozzávalók:
20 dkg aszalt sárgabarack vagy szilva
20 dkg dió
sárgabarack- vagy narancs lekvár (esetleg, ami van otthon)
2 evőkanál porcukor
víz vagy rum
30 dkg étcsokoládé
3-4 dkg vaj vagy margarin
2 kockasor fehér csokoládé
 
Elkészítés:
A barackokat langyos vízbe áztassuk be. Amikor már puhák, daráljuk le pépesre. A diót is daráljuk le, és keverjük el a porcukorral. A pépet keverjük el a dióval, és annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk golyókat és tegyük a hűtőbe dermedni őket. Amikor összeálltak a golyók, tűzzünk beléjük fogpiszkálókat, és mártsuk bele a vajjal felolvasztott étcsokoládéba. A pálcikákon lógó bonbonokat tűzzük habszivacsba, vagy valamilyen dobozba. (Ha ezt a műveletet kihagynánk, tegyük simán tálcára, de számoljunk vele, hogy így talpa lesz a golyóknak.) A tetejüket még amikor meleg a máz, szórjuk meg reszelt fehér csokoládéval, de tehetünk rájuk diódarabokat vagy egyebeket is. 
 
Forrás: http://www.mamanet.hu/konyha/suti-csoki/edessuti/1784-karacsonyi-zserbo-bonbon.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése