Mindenféle
különleges eszköz nélkül, egyszerűen készíthetünk zserbó bonbonokat. A
gyümölcsös diógolyókat csokoládéba mártjuk és tetszés szerint díszítjük.
Hozzávalók:
20 dkg aszalt sárgabarack vagy szilva
20 dkg dió
sárgabarack- vagy narancs lekvár (esetleg, ami van otthon)
2 evőkanál porcukor
víz vagy rum
30 dkg étcsokoládé
3-4 dkg vaj vagy margarin
2 kockasor fehér csokoládé
Elkészítés:
A
barackokat langyos vízbe áztassuk be. Amikor már puhák, daráljuk le
pépesre. A diót is daráljuk le, és keverjük el a porcukorral. A pépet
keverjük el a dióval, és annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát
kapjunk. A masszából formázzunk golyókat és tegyük a hűtőbe dermedni
őket. Amikor összeálltak a golyók, tűzzünk beléjük fogpiszkálókat, és
mártsuk bele a vajjal felolvasztott étcsokoládéba. A pálcikákon lógó
bonbonokat tűzzük habszivacsba, vagy valamilyen dobozba. (Ha ezt a
műveletet kihagynánk, tegyük simán tálcára, de számoljunk vele, hogy így
talpa lesz a golyóknak.) A tetejüket még amikor meleg a máz, szórjuk
meg reszelt fehér csokoládéval, de tehetünk rájuk diódarabokat vagy
egyebeket is.
Forrás: http://www.mamanet.hu/konyha/suti-csoki/edessuti/1784-karacsonyi-zserbo-bonbon.html
|
Roddy Multi Clips, amely megoldja, hogy a zoknik a mosógépben maradjanak a párjukkal, és ha már egyszer össze lettek válogatva, a szárításuk során is maradjanak együtt. Fontos, hogy a zoknik a tárolásuk során foglaljanak kis helyet, ne legyenek gombócba gyűrve, kulturáltan legyenek tarthatóak például egy dobozban, vagy fiókban. Végül, de nem utolsó sorban: a zoknik ne csak egymáshoz tartozzanak, hanem gazdáikhoz is.
2012. december 20., csütörtök
Karácsonyi zserbó bonbon
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése