2012. december 20., csütörtök

Eredeti angol puncs receptje

Eredeti angol puncs
Hozzávalók:
2,5 dl édes vörösbor, 2,5 dl édes fehérbor, 1,5 dl rum, 50 dkg cukor, 2 db citrom, 2 db narancs.

Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, letörölgetjük, majd hajszálvékonyra hámozzuk a sárga héját. 5 dl vizet a héjakkal felforralunk, ezután hozzáöntjük az összes többi alkoholt. Beleszórjuk a cukrot és épp csak forráspontig melegítve, belecsavarjuk a citrom és a narancs levét is. Jól összekeverve, azonnal tálaljuk. Citrom és narancskarikákkal díszíthetjük is.
Ha alkoholmentes puncsot szeretnél készíteni, íme annak a receptje! Nálunk ez kevésbé elterjedt ital, mint más országokban, pedig érdemes megkóstolni!

Alma-narancs-tea puncs
Hozzávalók:
5 dl tea (pl. kínai zöldtea vagy narancstea), 5 deci almalé, 5 deci narancslé (vagy ananászlé), 5 evőkanál méz, 1 lime (vagy citrom), 1 rúd fahéj, és/vagy szegfűszeg (10 szem)
Elkészítés:
Készítsük el a teát és keverjük bele a gyümölcsleveket, fűszert, majd a mézet.
Melegítsük fel az egészet a közepesnél melegebbre. A mézet tilos forralni, mert káros anyagok képződnek a folyamat során. Ezután mérjük poharakba a puncsot és díszítsük egy narancsszelettel.

Mézes-almás puncs

2 db  felkockázott alma (magozva, de nem hámozva), 1.2 l almalé, 2 evőkanál méz, 6 dl kínai zöldtea, kevés citromlé. Melegítsük ihatóan melegre, díszítsük citromszeletekkel.

Ananász puncs

1 szeletelt citrom, 1 ananász, 1.5 liter tea, 5 deka cukor. Forraljuk fel a vizet a cukorral és dobjuk bele a teát, majd a felkockázott ananászt. Kevergetve hagyjuk még kicsit a tűzön, de ne engedjük felforrni!
Forrás:  http://www.mamanet.hu/konyha/olasz-zsido-arab-magyar/1785-az-eredeti-angol-puncs-receptje-.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése