2013. január 28., hétfő

Divat 2013: Újra trendben a 80-as évek

Színes, vidám, vad és olykor botrányos – aki a nyolcvanas években volt fiatal, esetleg lelkesedik az akkor készült videoklipekért, filmekért, pontosan tudja, hogy a jó, a rossz és a csúf különös egyensúlyban volt jelen a divatban. Most megtudhatod, milyen ötleteket érdemes leporolni, s melyeknek jobb, ha a múltban maradnak!


Az őrület forrásai

A trendek jellemzően a különböző amerikai tévés show-műsorokból, zenei videókból, fitneszlédik nyilvános megjelenéseiből vagy éppen filmekből indultak.

Gyakran előfordult, hogy egy-egy esemény valóságos lavinát indított el a közönség köreiben – méghozzá akkorát, hogy az irányzatok hetek leforgása alatt átjutottak az óceánon.



Az őrület forrásai






























Elő a válltöméssel!

A dinasztia című sorozat főszereplőnői, Alexis és Krystle Carrington erős, drámai karakterek voltak. Ennek hangsúlyozására többnyire óriási válltöméssel díszített ruhákba öltöztették őket. A 80-as évek blézerei és kosztümjei tehát ritkán készültek anélkül, függetlenül tőle, hogy a trend kinek állt jól, s kinek kevésbé.

Amennyiben egyébként is széles, izmos vállaid vannak, inkább ne vállald be! Törékeny alkaton viszont kifejezetten jól mutathat.

Elő a válltöméssel!

Miniszoknya és leggings

A miniszoknya a 60-as években indult hódító útjára, s minden addiginál rövidebb változatban tért vissza két dekáddal később.

Lényeges különbség, hogy míg az első minik voltaképpen ruhák voltak, utódaik önálló, tetszőleges felsővel párosítható darabok – többnyire rugalmas anyagból vagy farmerből. Lábszármelegítővel, leggings-szel és bokacsizmával kiegészítve a mini visszarepít az időben.


Miniszoknya és leggings

Sportruházat

Miután az aerobik-őrület a tetőfokára hágott, az utcán és a munkahelyeken is teljes mértékben elfogadottá vált a melegítő, a tornadressz jellegű body, a fejpánt és a lábszármelegítő.

Először ez utóbbi lépett ki a fitnesz termek falai közül, majd a fejpánt és a body is, és szerencsére azóta sem kerültek vissza oda. A hűvös napokon ugyanis nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi hasznuk is van!

 Sportruházat


Flashdance-fanatizmus

Amikor Jennifer Beals megjelent a fél válláról lazán leomló felsőben az első posztereken, új trend született. A nők világszerte keresni kezdték a szélesebb nyakkivágású, vagy éppen méretesebb blúzokat és pólókat.

Az irodában természetesen nem állta meg a helyét ez az irányzat, de a bevásárlóközpontokban, az utcán és az iskolában rengeteg meztelen vállal lehetett találkozni. Amit azonban mindenképp kölcsönözhetsz a 80-as évek divatjából, az a lezser, bő fazonú ruhadarabok, feltűrt nadrágok.


Flashdance-fanatizmus

Neon színek

Nem könnyű viselni őket, ám ez sem szorította vissza a népszerűségüket. Felsők, nadrágok, szoknyák és kiegészítők egyaránt készültek retinabirizgáló árnyalatokban. Az utca forgataga neonzöld, -sárga, -rózsaszín és –kék volt.

A gardrób mellett a piperecikkek közé is beférkőztek a neon színek, mert sminkeléskor is előszeretettel használták őket. Bátran kijelenthetjük, hogy ez a trend egy az egyben visszatért, tehát ne fogd vissza magad, ha tetszik!


Neon színek

Koptatott farmer

A divatguruk tavaly azt mondták, hogy nem divat a kőmosott, bezzeg a 80-as évek fiataljai szakadásig – sőt, azon túl is – nyűtték a nadrágjaikat. Minél többet mutatott egy-egy darab, annál menőbb volt.

Ha gondolod, a melegebb hónapokban nyugodtan áldozd fel az egyik régi nadrágod, és ollóval gyárts belőle retro fazont!


Koptatott farmer

Kivillanó fehérneműk

A 80-as években előtérbe kerültek a hipernőies fehérneműk. Olyannyira, hogy még az utcán is divat volt mutogatni őket.

A kivillanó melltartópánt, fűző vagy bugyi trendbaki helyett kifejezetten menőnek számított, manapság azonban inkább lebeszélnénk róla. A hálószobában persze azt mutatsz meg a párodnak, amit csak akarsz. Ott jól jöhet néhány feltűnő, fodros darab!

Amik azonban abszolút trendinek számítanak, azok a rövid, majdnem melltartónak beillő topok, amelyeket ing vagy kardigán alól azok is megvillanthatnak, akik a hasukat egyáltalán nem szeretnék megmutatni.

Kivillanó fehérneműk


Forrás: http://www.bien.hu/divat-2013-ujra-trendben-a-80-as-evek,divat,catwalk-kollekciok,115206?ref=bal_ajanlott_legnepszerubb



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése