2013. március 29., péntek

Apró meglepetések Húsvétra



 
A tojás nemcsak festve, de sütve, főzve is lehet kedves meglepetés, szívhez szóló ajándék.
 
 
Tükörtojás formában kisütve


Fémből, szilikonból kifejezetten erre a célra is kaphatók már tükörtojás sütő formák. Ám, ha éppen nincs is ilyen otthon a konyhafiókban, nagyobb süteményszaggató formákkal is próbálkozhatunk. A biztonság kedvéért ezeknek használat előtt olajjal vagy zsírral kenjük meg a belső peremét, hogy ne sülhessen rá a tükörtojás széle.



Kenyérben vagy zöldségben is elkészíthetjük

Akkor is van megoldás, ha csak műanyag süteményszaggatónk van kéznél, vagy esetleg még az sem. A szívformát vágjuk ki egy kenyérszelet közepéből, majd ezt tegyük a serpenyőbe, s üssük bele a tojást. Színes virágformákat ennél is egyszerűbben készíthetünk, méghozzá karikára szeletelt paprikába töltve.

Szív küldi szívnek


A tojást főzés után, de még melegen formázhatjuk. Csupán egy csík vastagabb karton (pl. tejesdoboz), két befőttesgumi és egy kerek pálcika kell   hozzá (1. kép). A tojást először pucoljuk meg a héjátó, majd a 2. képen látható módon szorítsuk a kartonba legalább 10-15 perc.

Szalvétából tapsifüles lépésről-lépése

A bájos asztaldíszhez két különféle színű szalvétára, néhány darabka szalagra és színes tojásra van szükségünk.
A szalvétákat a képeken látható módon hajtogatjuk, majd mindegyik közepére egy tojást illesztünk, végül a szalagokkal  a "fülek tövét" megkötjük, s ezzel a tojást is rögzítjük.

Blikk-összeállítás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése